Visst är det lyx att få komma ner till ett stort uppdukat bord?! Ett bord fullt med godsaker. Här på Scandic i Västerås är det påläggsbordet man kommer till först. Det fanns skinkor, olika ost, leverpastej, keso =) , yoghurtar i olika smaker, färsk frukt och grönsaker och säkert en del annat också. På det varma fanns bacon, äggröra och kokta ägg. Ofta tycker jag att äggröran är lite torr och stabbig på buffeer. Men inte denna, detta var nog den godaste hotelläggröran jag ätit. En god buffe till trots så höll jag mig till en lagom tallrik - har nog aldrig ätit så lite på en hotellfrukost ;0)
Min tallrik bestod av keso, äggröra, en skiva skinka, kalkon och ost. Samt en liten skål med naturell yoghurt med pumpafrön och ett fåtal russin. Russin är ju väldigt sött och kolhydratrikt så de får man se upp med. Om man skulle väga det jag åt till frukost så skulle det nog vara lite för mycket - för att vara upptrappning dag två. Men det gick bra igår och jag känner mig ganska säker på att magen klarar av det.
Nu är det visst hög tid att packa ihop sig - utbildningsstart om drygt en kvart!
Hej hopp!
Förstod inte riktigt, men är det kolhydrater man skall se upp med under upptrappningen eller just att det smakar sött? Eftersom du skrev just om russinen :)
SvaraRadera(jämför 100g russin = ca 300kcal, 100g pumpafrön = ca 570kcal)
Kolhydrater ska man hålla igen med även efter upptrappningen, dvs när man kör halvfart/jämnvikt. Så det är inte kcal som är det avgörande i valet mellan pumpafrön och russin utan kolhydratsmängden. Fett ger ju mer kcal än kolhydrater, men fettet behövs för att förbränna. =)
RaderaFörvisso påverkas fettförbränningen av fettintaget, men fettförbränning är ju inte det samma som viktnedgång utan bara en faktor i sammanhanget. Fettinlagringen ökar ju också när intaget av fett ökar. Oavsett hur hög fettförbränningen är så kommer man att gå upp i vikt om energiintaget är högre än förbrukningen och vice versa.. ;)
SvaraRadera